Nov XML obrazec za oddajo podatkov o plačah na AJPES

Pripravili smo vam nov elektronski obrazec, ki zamenjuje sedanje papirne 051 Obrazec 1 ZAP/M (plača), *51 Obrazec 1 ZAP/M po str. mestih ter Obrazec 3 za regres.

Več o pripravi in oddaji obrazcev si preberite v navodilih na povezavi Navodila za pripravo AJPES XML obrazcev .

Oddaja kontrolnih podatkov za odmero dohodnine za leto 2009

Kljub napovedim DURS-a, da po uvedbi elektronskih REK obrazcev oddaja letnih dohodninskih podatkov ne bo več potrebna, je oddaja podatkov tudi letos obvezna za vse izplačevalce dohodkov. Nova verzija programov uvaja nekatere dopolnitve v zvezi z oddajo kontrolnih podatkov za odmero dohodnine, v splošnem pa je način oddaje enak kot lansko leto. Oddaja podatkov je možna samo po elektronski poti. Rok za oddajo podatkov je 1.2.2010.

Več o pripravi dohodninskih podatkov si lahko preberete v dokumentu Priprava dohodnine za leto 2009.

Na povezavi Obvestilo, pa si lahko ogledate tudi informacije s strani DURS-a.

Oddaja podatkov o vzdrževanih družinskih članih za leto 2009

Pomembno: z razliko od lanskega leta, ko so se podatki o vzdrževanih družinskih članih oddajali skupaj s kontrolnimi podatki za dohodnino, se letos oddajajo prej. Rok za oddajo je 31.12.2009.

Program plače podpira pripravo in oddajo podatkov v obliki datoteke VIRVDC o vzdrževanih družinskih članih. Več o tem si lahko preberete v dokumentu Priprava dohodnine za leto 2009 v poglavju Oddaja podatkov za vzdrževane družinske člane - datoteka VIRVDC.DAT

Na povezavi Obvestilo, pa si lahko ogledate tudi informacije s strani DURS-a.

 
Design in izvedba Virtcom d.o.o.