Nekaj dodatnih informacij glede oddaje kontrolnih dohodninskih podatkov

 

 

 
 

Mesto oddaje kontrolnih dohodninskih podatkov na portalu eDavki

DURS je 12.1.2009 omogočil na portalu eDavki elektronsko oddajo datotek z vsebovanimi kontrolnimi podatki za odmero dohodnine. V primeru uporabe naših programov (Plače, Avtorski honorarji, Podjemne pogodbe in Najemnine) gre za datoteke VIR.DAT in VIRVDC.DAT.

Omenjene datoteke se lahko avtomatsko pripravijo iz naših programov na način, ki je opisan v navodilih, ki ste jih prejeli ob zadnji osvežitvi instalacije. Lahko pa si jih prenesete tudi iz priprava_dohodnine_2008.pdf.

Ker pa mesto oddaje datotek na portalu eDavki ni jasno razvidno in uporabniki posledično uporabljajo za oddajo napačno vstopno točko na eDavkih, vam v nadaljevanju prilagamo nekaj posnetkov strani portala eDavki, ki vam bodo pomagali poiskati pravo mesto za oddajo.

1. Na portal eDavki se prijavite po običajnem postopku preko gumba Vstop, z uporabo digitalnega potrdila in z izbiro ustreznega podjetja, če zastopate več podjetij. Torej enako, kot za oddajo REK obrazcev.

2. Na naslednji strani izberete povezavo Izberi obrazec za oddajo novega dokumenta.

1

3. Nato na seznamu novih dokumentov izberete povezavo Podatki za odmero dohodnine s šifro KP-KPD

2

4. Nato s klikom na gumb Naprej potrdite izbrano obdobje za leto 2008

3

5. Nato pa s klikom na gumb Priloži datoteko poiščete na svojem računalniku datoteko VIR.ZIP (ali VIRVDC.ZIP) in jo potrdite in priložite. Datoteka se na vašem računalniku nahaja na instalacijskem direktoriju programa npr. Plače (npr. C:\ART\GO_CD). Datoteko oddate s klikom na gumb Oddaj vlogo.

4

 

 

 
 
 
Design in izvedba Virtcom d.o.o.